P2P trends 2023 & Verder

Wil je je P2P-proces optimaliseren? Dat kan voelen als een uitdaging, omdat de snelle ontwikkelingen in de P2P-markt al snel het idee geven dat je achterloopt. Daarom nemen we je in deze blog mee in de huidige P2P-trends.

P2P trends 2023 & Verder

Het zal je niet verbazen dat (verdere) automatisering en digitalisering van het P2P-proces de boventoon voert. Verder ontdekken we hoe softwareaanbieders inspelen op de veranderende vraag van bedrijven, trends in de P2P-markt, en kansen voor jouw P2P-proces.

Duurzaamheid speelt een rol

Bedrijven besteden steeds meer aandacht aan duurzaamheidsdoelstellingen. Aanbieders van P2P-software spelen hierop in door ESG-beoordelingen te integreren in bestaande systemen. Zo wordt het voor organisaties makkelijker om te meten in hoeverre het P2P-proces aan (interne) duurzaamheidseisen voldoet.  

Veranderingen in de P2P-markt

Hoewel ERP- en P2P-software zeker niet hetzelfde zijn, is het einddoel vergelijkbaar: efficiënte digitale processen. Daarom is het geen verrassing dat ERP-leveranciers steeds vaker aanbieders van P2P-software overnemen. Vervolgens bieden ERP-leveranciers een P2P-oplossing in hun ERP aan. Zo proberen ze optimalisatievraagstukken van bedrijven in verscheidende branches op te lossen. Hierbij werken leveranciers bovendien steeds vaker samen met adviseurs die ondersteuning bieden bij de implementatie van P2P-software. Bij P2P & Verder gaan we niet mee in deze trend, omdat we vinden dat een adviseur onafhankelijk moet zijn om de beste oplossing te vinden.

Kansen voor jouw P2P-proces

Trends in de wereld van P2P zijn verbonden met de vooruitgang in andere technologieën. Zo zijn de meeste P2P-applicaties tegenwoordig cloud-based. Hierdoor wordt jouw P2P-software automatisch bijgewerkt naar de laatste versie. Je kunt dus snel gebruikmaken van de nieuwste ontwikkelingen. Daarnaast verminderen de regelmatige updates de cyberrisico’s van je software.

De integratie van AI in P2P-software maakt verdere automatisering en gemak mogelijk. Denk hierbij aan slimme boekingsvoorstellen of het automatisch controleren en verwerken van facturen.  

Word zelf een P2P-expert

Om potentiële klanten te overtuigen van hun expertise delen softwareaanbieders hun kennis in de vorm van blogs, whitepapers en webinars. Dit maakt het steeds makkelijker zelf kennis op te doen en geïnformeerde keuzes te maken voor je eigen P2P-proces. Uiteindelijk is deze kennis vaak gericht op de software van de aanbieder zelf, dus wees bewust van de bron van je informatie.

Liever een onafhankelijke blik op jouw P2P-proces? Bij P2P&Verder geven we advies over de kansen voor jouw P2P-proces, zonder software te verkopen. Neem contact met op of download gratis ons e-book over purchase-to-pay.  

Tags bij deze post

No items found.

S2P & More op social media