Source-to-Contract

Het inkooplandschap verandert continu. Denk aan nieuwe duurzaamheidswetgeving CSRD of aan de supply chain act. Hierdoor wordt inkoop steeds vaker gezien als een strategische partner die onzekerheden in de keten helpt te managen. Wij helpen jouw organisatie om deze nieuwe verantwoordelijkheden van inkoop optimaal te benutten en ervoor te zorgen dat jouw organisatie, proces en tooling op voorbereid voor de toekomst zijn.

Wat is Source-to-Contract?

Source-to-Contract (S2C) is het proces van inkoop tot contracteren. Je start met de analyse van jouw inkoopbehoefte en werkt uiteindelijk toe naar het contracteren van de meest geschikte leverancier hiervoor. Dit proces omvat onder andere contractmanagement, leveranciersmanagement en categoriemanagement. Het is de tactische kant van het gehele inkoopproces.

Goede systeemondersteuning in je S2C-proces zorgt voor meer inzicht en grip op je inkoopactiviteiten. Dit stelt je in staat om effectief op je uitgaven te sturen, risico's te minimaliseren en de efficiëntie te verhogen. Zo kunnen bedrijven hun strategische doelstellingen beter realiseren en duurzame inkooppraktijken bevorderen.

Zet koers naar de digitale transformatie

De werkdruk van inkoopprofessionals neemt met 25% toe. En dat terwijl de wens om te investeren in extra personeel niet toeneemt, blijkt uit onderzoek van McKinsey. Hoe vang je als organisatie die extra mankracht/manuren op?  Efficiënter werken met de integratie van de nieuwste technologieën (zoals generatieve AI) biedt uitkomst. Om jouw organisatie moeiteloos te laten navigeren door alle ontwikkelingen, is de digitale transformatie een must.

Met de juiste kennis en expertise zet je al de eerste koers naar succes. Hierin kunnen we jouw organisatie ondersteunen als onafhankelijke experts. Met passende tools en kennis helpen we je jouw inkoopproces te optimaliseren. Benieuwd hoe? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

In een goed S2C-proces...

Ziet jouw organisatie deze verbetermogelijkheden? Wij kijken graag samen met jou naar de juiste Source-to-Contract systeemondersteuning.

  • … benut je de mogelijkheden van Artificial Intelligence in je dagelijkse werk.
  • … breng je uniformiteit en integratie in je inkooptooling aan.
  • … maak je offerteaanvragen inzichtelijk en gestandaardiseerd.

  • … sla je contracten en offertes op in één centrale plek.
  • … creëer je inzicht in de risico’s van je leveranciers, waaronder prestaties en duurzaamheid.
  • … onboard je efficiënt nieuwe leveranciers.
  • … zet je technologie in voor het slim opbouwen van contracten, waardoor je niet meer handmatig contractclausules samen hoeft te stellen.

Jouw S2C-uitdaging in goede handen

Voor optimale impact heb je inzicht nodig in het gehele proces van inkoop tot betalen. Daarom bekijken we jouw uitdaging vanuit de gehele Source-to-Pay scope. Vanuit deze holistische benadering transformeren we samen jouw inkoopproces. Hiermee stuur je beter op strategische uitgaven, budget of de aanbestedingswetgeving. Zo ervaar je niet alleen een soepel proces, maar loop je ook voor op je concurrentie.

Klanttestimonials

Lees wat onze klanten zeggen over onze diensten.

‘Grote dank voor jullie deskundige en professionele ondersteuning en fijne samenwerking. Met de uitrol van de inkoopmodule wordt het werkproces van onze medewerkers vereenvoudigd. Met de druk op de zorg is dit zeer helpend.’

Rianne Wennink

Directeur financiën en bedrijfsvoering

"Ik sta bekend als een behoorlijk kritisch persoon, maar na geruime tijd samengewerkt te hebben met S2P & More kan ik niets anders zeggen dat zij voor ons de juiste keuze waren.

Uiterst betrouwbaar, professioneel en kwalitatief van een hoog gehalte!"

Geert Jan Westhof

Manager Inkoopplein

‘Ik heb S2P & More ervaren als professionals die de problematiek in het S2P-proces direct herkennen, snel structuur kunnen bieden om daarna de organisatie in hun eigen tempo mee te nemen in de weg naar de ultieme S2P-oplossing.

De fijne samenwerking en het gebruik mogen maken van de deskundigheid, zorgde voor een leuk en leerzaam verandertraject in het S2P-proces.’

Wendy Gruter

Manager Inkoopplein

"Ik kan niet anders zeggen dan dat wij de samenwerking met S2P & More als fijn, prettig en leerzaam hebben ervaren. Een samenwerking met professionals die het S2P-proces kennen en beheersen. De planmatige manier van aanpak, met aandacht voor de verandering in de organisatie, heeft ervoor gezorgd dat wij in snel tempo stappen hebben kunnen maken en er nu een mooie basis ligt om als organisatie te kunnen groeien naar een optimaal werkend S2P-proces."

Petra Schaerlaeckens

Teamleider Financiële Administratie