Binnen een maand advies op maat voor Royal Kaak

Stel je voor: je zit midden in de implementatie van een nieuw ERP-systeem. Maar het systeem blijkt niet alle functies te hebben die je nodig hebt. Wat doe je dan? Voor Kaak was dit een bekende situatie. Samen hebben wij gekeken naar de beste oplossing. Die oplossing verklappen wij hieronder.

Binnen een maand advies op maat voor Royal Kaak

Dit is Royal Kaak

Royal Kaak is al meer dan 175 jaar één van de grootste machinebouwers ter wereld in de bakkerij-industrie. Dit mooie Nederlandse bedrijf met vestigingen in de Achterhoek en Brabant, ontwerpt en levert productielijnen voor grote bakkerijen. Van silo tot truck, Kaak heeft de juiste machine voor iedere stap.

De uitdaging van Royal Kaak

Tijdens de voorbereiding van de implementatie van een ERP-systeem nam Royal Kaak contact met ons op. De afdeling Finance had net een nieuwe applicatie voor het verwerken van facturen. Tegelijkertijd concludeerde Inkoop dat het nieuwe ERP-systeem niet alle functies had die nodig waren. Zo was onder meer de communicatie met leveranciers over inkooporders en orderbevestigingen te beperkt.  

Wat nu? Kaak klopte met een aantal vragen bij ons aan:

  • Moeten we werken met verschillende applicaties?
  • Of juist zo veel mogelijk in het ERP-systeem?
  • Wat zijn eigenlijk onze requirements?
  • En welk scenario is voor ons het beste?

De oplossing van P2P & Verder

De opdracht van Kaak vroeg om flexibiliteit en snelheid. Binnen vier weken is Kaak geholpen met een passend plan. Dat was een puzzel, omdat Kaak meerdere entiteiten heeft die betrokken moesten worden. Binnen een maand heeft P2P & Verder passend advies gegeven, onder meer door:

  • samen met de medewerkers van Inkoop en Finance van Kaak requirements op te stellen;
  • te laten zien welke mogelijkheden P2P-software biedt; en
  • de mogelijke IT-scenario's in kaart te brengen én te beoordelen.

Het resultaat? Royal Kaak kreeg een duidelijk beeld van wat zij nodig hadden. Na gesprekken met verschillende marktpartijen kon Kaak vol vertrouwen kiezen voor de best passende softwareondersteuning.

Royal Kaak vertelt

“Het fijne aan P2P & Verder is dat we snel konden schakelen. Daarnaast hebben de consultants diepgaande kennis over P2P best practices. Ze kennen de markt van software-oplossingen en leverden precies wat wij zochten. De consultants zijn fijn om mee samen te werken. Ze zijn inlevend en met oog voor mensen. Af en toe hebben ze waardevolle interventies gepleegd. Hiermee verbeterde de samenwerking in het team!”

Ook behoefte aan inzicht van P2P & Verder?

Naast advisering biedt P2P & Verder nog meer diensten aan. Denk bijvoorbeeld aan analyses, marktoriëntatie, procesinrichting en implementatie. Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Tags bij deze post

No items found.

S2P & More op social media