Interview met een P2P professional uit het netwerk: Jacob Boersma

Vanaf deze nieuwsbrief een vaste rubriek waarin we een interview houden met iemand uit het netwerk. Deze keer: Jacob Boersma.

Interview met een P2P professional uit het netwerk: Jacob Boersma

Wie ben je?

Ik ben Jacob Boersma, 40 jaar, getrouwd met Willeke en vader van Lukas van 9. We wonen in De Bilt, een dorpje dicht bij de bossen waar ik regelmatig heerlijke wandelingen maak, maar ook dicht bij Utrecht om gezellig van het stadse leven te genieten.

Ik krijg energie van samenwerken en innoveren, oftewel samen beter en efficiënter werken. Waarbij het mijn kracht is om met positieve drive te blijven gaan voor mooie resultaten.

Wat is je achtergrond?

Het ondernemerschap is mij met de paplepel ingegoten door het bedrijf van mijn ouders. Al op jonge leeftijd ging ik helpen in hun poeliersbedrijf. Tijdens mijn studie was al snel duidelijk dat mijn interesse uit ging naar het vakgebied inkoop.
Op mijn 18e ben ik met NEVI begonnen. Tijdens mijn inkoop carrière heb ik bij diverse grote Nederlandse bedrijven gewerkt, zoals bijvoorbeeld Ziggo, Essent, Stork en BAM.

Waar ben je momenteel mee bezig?

Als senior consultant heb ik de afgelopen jaren veel opdrachten vervuld binnen de inkoop en logistiek van ziekenhuizen. Daarbij heb ik gezien dat er in de zorg dringende behoefte is aan verdere digitalisering van processen.

Tijdens een kennissessie van ‘P2P & Verder’ ben ik weer in contact gekomen met Quyntess, met wie ik samen ConnQ ben gestart. ConnQ biedt een app aan op het Tradeshift netwerk  waarmee wij alle processen tussen ziekenhuizen en hun leveranciers digitaliseren, denk aan inkooporders, orderbevestigingen, pakbonnen, factuur matching en e-facturen.

Mijn ambitie is om daadwerkelijk een verschil te gaan maken in de zorgsector. Te zorgen dat de administratieve druk omlaag gaat, zodat de focus kan liggen op de zorg voor de patiënten. Dit ga ik doen door mijn kennis van de processen in de zorg, ervaring in inkoop en logistiek in te zetten en te combineren met de drive om mensen te verbinden & digitaal te innoveren.

Tags bij deze post

No items found.

S2P & More op social media