Dagverslag P2P & Verder kennisevenement 17 november 2022

Op donderdag 17 november 2022 was er na twee jaar weer een fysiek P2P & Verder evenement gericht op kennisdeling en netwerken met P2P vakgenoten. Met een kleine 20 deelnemers kwamen we bijeen in het koetshuis van landgoed de viersprong in Woudenberg. Kennisevents. P2P & Verder organiseert ongeveer 6x per jaar een kennisevent rondom een specifiek P2P thema. Van de meeste kennisevents staan de whitepapers of blogs op onze website. Je vindt ze hier: Whitepapers | P2P & Verder (p2pverder.nl)

Dagverslag P2P & Verder kennisevenement 17 november 2022

Op donderdag 17 november 2022 was er na twee jaar weer een fysiek P2P & Verder evenement gericht op kennisdeling en netwerken met P2P vakgenoten. Met een kleine 20 deelnemers kwamen we bijeen in het koetshuis van landgoed de viersprong in Woudenberg.

Kennisevents

P2P & Verder organiseert ongeveer 6x per jaar een kennisevent rondom een specifiek P2P thema. Van de meeste kennisevents staan de whitepapers of blogs op onze website. Je vindt ze hier: Whitepapers | P2P & Verder (s2pmore.com)

Kennisevent 17 november

Tijdens dit kennisevent stonden twee hoofdonderwerpen centraal:

  • Highperforming Purchase to Pay onder leiding van (gastspreker) Eelco Bilstra en P2P & Verder Consultant Esmee Segond von Banchet
  • De toekomst van P2P onder leiding van Robert-Jan Meeks en Ewald Schaap

HPO en High Performing P2P

Eelco Bilstra (consultant bij FFR&D) heeft ons meegenomen in het HPO (High Performing Organisaties) en HPFF (High Performing Financiële Functie) gedachtegoed. Een High Performance-organisatie (HPO) is een organisatie die significant betere resultaten behaalt dan vergelijkbare organisaties, gedurende een periode van tenminste vijf jaar. De kern van het HPO-denken is dat een dusdanig sterke interne organisatie wordt gecreëerd dat deze gemakkelijk en flexibel kan omgaan met de bedreigingen en vooral de mogelijkheden die zich voordoen in de externe wereld. HPO-organisaties hebben vijf kenmerken zoals weergegeven in het model hiernaast. Wil je meer weten over HPO en HPFF? Dan verwijzen we je graag naar de website van FFR&D. FFR&D - Finance functions, powered up (ffrd.nl)

High Performing P2P

Met de aanwezige gasten hebben we gebrainstormd over de kenmerken van een High Performing Purchase to Pay proces. Dit hebben we uitgewerkt in het volgende model:

Waar HPO een wetenschappelijke basis heeft, heeft ons model vooral een “gezond verstand”-basis.

Samen met de groep hebben we deze kenmerken vervolgens vertaald in concrete praktische acties waar je morgen mee aan de slag kan.

Toekomst van P2P

Robert-Jan en Ewald hebben de deelnemers meegenomen over het ontstaan van P2P platformen, de verschillen met ERP software, waar we nu staan maar vooral waar we naar toe gaan én hoe je daar komt. We hebben gekeken naar de procurement hype cycle (Gartner) en ons perspectief van de P2P functie in 2030. Was je niet aanwezig maar ben je wel benieuwd naar onze visie? Neem dan contact op met Robert-Jan of Ewald. Over P2P & Verder | P2P & Verder (s2pmore.com)

Netwerk

Naast kennisuitwisseling zijn dit bij uitstek gelegenheden om je netwerk uit te breiden en te sparren met vakgenoten. Dat doen we uiteraard onder het genot van een (vega) bitterbal!

Volgend event:

Op 23 maart 2023 is het volgende P2P & Verder netwerk event. Wederom in Woudenberg en dit keer gericht op P2P bij Ministeries, Gemeentes en Provincies. Inschrijven kan via deze link: Events | P2P & Verder (s2pmore.com)

Tags bij deze post

No items found.

S2P & More op social media